top of page
Groene plant
Omgaan met emoties

Als we onszelf vergelijken met anderen, dan hebben we het meestal zo slecht nog niet. Een gezonde dosis relativeringsvermogen kan geen kwaad. Lees hier hoe we niet altijd functioneel omgaan met onze eigen gevoelens door deze weg te cijferen, en op welke manier je hier mee om kan gaan.

Energie doseren HSP
Energie doseren [video]

Misschien herken je dat je zoekt naar de juiste balans tussen dingen die je energie geven en dingen die energie kosten. Maar hoe zit het dan als je wél enthousiast ben en dat je batterij dan toch ineens leeg kan zijn? Ontdek het in deze video (3 min.)

Schrijven op het strand
Moe na sociale situaties

Afspraken en situaties met familie, vrienden en collega's kunnen heel gezellig zijn maar ook energie kosten. Ben je vaak moe na sociale situaties? Lees hier hoe hoe dat komt en wat je eraan kunt doen.

HSP verwachtingen pleasen
Last van verwachtingen van anderen? Zo ga je daar mee om

Als (hoog)sensitief persoon ben je je vaak bewust van de gevoelens, emoties en verwachtingen van anderen. Voordat je het weet, stem je daarop af. Lees hier hoe je daarmee om kunt gaan.

HSP tips hoogsensitief overprikkeld
Hoe je kunt ontspannen als je overprikkeld bent

Overprikkeld zijn is een naar gevoel. Gelukkig valt er wat aan te doen. Lees hier een aantal eenvoudige ontspanningsmethoden.

HSP tips meer rust hoogsensitief
Meer rust als HSP: 3 eenvoudige tips

Waarom is rust zo belangrijk als je je herkent als (hoog)sensitief? En vooral ook, hoe creëer je meer rust? Hier lees je 3 eenvoudige tips voor meer rust.

Omgaan met HSP overprikkeld
Hoe blijf je in balans als de wereld je overweldigt

Het is niet vreemd dat je soms overweldigd wordt door wat er gaande is in de wereld om je heen. Hoe haal je je aandacht dan weer terug naar jezelf?

bottom of page