top of page
HSP coach

Coaching voor een vrij leven
als (hoog)sensitief persoon  

-- Hier ben je welkom --

Je wil leven met een gevoel van vrijheid, plezier en vervulling. Je gelooft dat het mogelijk is om jouw leven zo te creëren dat het bij je past. Alleen merk je dat je hierin soms vastloopt. Er is weinig ruimte voor de dingen die je echt graag wil. Werk doen dat bij jou past, relaties die je vervulling geven of die ene droom realiseren.

 

Herken je dit?
 

Je hebt het gevoel alsof je tegen de stroom in beweegt. Je ervaart spanning, minder energie dan je zou willen of ontevredenheid. Of je voelt je overprikkeld.

Je wil alles zo goed mogelijk doen en werkt steeds harder om alles voor elkaar te krijgen. 

Je herkent je als (hoog)sensitief (HSP) en/of je stemt gemakkelijk af op jouw omgeving. Je staat vaak klaar voor anderen en merkt snel op wat anderen nodig hebben. Je bent gevoelig voor wat mensen om je heen van je vinden of verwachten.

Je onderneemt graag van alles; je gaat regelmatig over je eigen grenzen heen.

Je vindt het lastig om bij jezelf te blijven​. Je weet soms niet goed meer wat je zelf wil. Je hebt behoefte aan tijd voor jezelf maar vindt het lastig dit te creëren. 

​Je hebt een diep verlangen om je leven zo in te richten dat je hart er sneller van gaat kloppen, maar iets houdt je tegen die stap te zetten.

Je verlangt naar een leven zoals het echt bij je past. Lekker in je vel zitten, energie hebben en de dingen kunnen doen die voor jou belangrijk zijn. 

"​Wat ik waardeer aan Elise als coach is de rust en het vertrouwen dat ze uitstraalt, waarmee ze mij op haar gemak stelt. Ze is oprecht geïnteresseerd in mijn verhaal en weet liefdevol en vol aandacht precies de juiste vragen stellen die mij enorm veel inzichten hebben gegeven."

Anne

Duinen en zee

Ervaar de versie van jouzelf waarvan je wéét dat die bestaat

Je wil meer helderheid, vertrouwen, rust en voldoening. Meer creativiteit en plezier. En meer vrijheid. Je weet dat je alles in je hebt om dat te realiseren. Maar je wil het niet langer allemaal alleen doen. En dat hoeft ook echt niet! Ik doe niets liever dan dit pad samen met jou te bewandelen.

Met coaching zet je stappen richting:

afgestemd zijn op jezelf, op wat jij belangrijk vindt. Je weet beter wat je wil.

meer vertrouwen en met meer gemak keuzes maken

meer helderheid: inzicht in hoe dingen voor jou werken en hoe je je verhoudt tot anderen 

je eigen grenzen kennen en deze beter bewaken

minder last van verwachtingen of emoties van anderen

minder vaak overprikkeld of overwhelmed zijn. Je weet wat je kunt doen als je wel overprikkeld bent

Wat kan ik verwachten?

Het EASE traject
Jouw persoonlijke begeleiding 

20210627_155213_resize_edited_edited_edited.jpg

1-op-1sessies​

Datgene wat jij wil bereiken en wat jou daarvoor op dit moment in de weg staat is de basis voor het EASE coachtraject. Aan het begin van het traject maken we jouw coachvraag helder. In de persoonlijke 1-op-1 coachsessies met mij, onderzoeken en verdiepen we samen waar je tegenaan loopt en waar je naar verlangt. We maken de weg vrij door te werken op twee lagen: de 'diepere laag' door te kijken waar bepaalde overtuigingen of patronen hun wortel hebben en de 'bovenlaag', door het praktisch toepasbaar te maken in jouw dagelijkse leven. 

Masterclasses

Naast de persoonlijke coachsessies verdiepen we in live masterclasses thema's zoals:

 

Waar verlang ik naar?
Je ontdekt wat er nodig is om te weten wat je écht verlangt. Een betekenisvol leven leiden dat je voldoening geeft. Een gevoel van vrijheid en ruimte. Hoe kun je meer contact maken met je gevoel of intuïtie? Hoe kom je daar weer terug als je een vol en druk hoofd hebt? Hoe kies ik meer voor mezelf? Hoe heb ik minder last van overweldiging? Hoe beheer ik mijn energie?

 

Wat staat me op dit moment in de weg?

Je onderzoekt in de masterclasses (en de coachsessies) wat je bent gaan geloven over jezelf of over anderen en of dat nog klopt voor jou. We bekijken welke patronen er vaak ontstaan bij sensitieve mensen die van betekenis willen zijn. In welke patronen zit je, en hoe maak je je daar los van? Hoe ga ik om met mijn eigen beperkende overtuigingen? En hoe heb ik minder last van verwachtingen van anderen? 

De weg vrijmaken

Je ontdekt op welke manier je de weg kunt vrijmaken om een vrij leven te leiden op een manier die echt bij jou past. We werken - in de masterclasses en de persoonlijke sessies - aan het shiften van overtuigingen en het creëren van een nieuwe realiteit. Dit is geen quick fix of een magische pil, maar het resultaat van jouw 'werk' in deze sessies en daarbuiten.

Er volgt nog meer informatie over de inhoud wanneer de deuren weer opengaan voor inschrijving (april 2024).

Tussen de persoonlijke sessies en masterclasses heb je toegang tot oefeningen, zoals korte meditaties, visualisaties en observatie/schrijfoefeningen, waarmee je in jouw eigen leven aan de slag kan gaan. 

Inschrijving

Op dit moment zijn alle plekken in het traject gevuld. In april 2024 gaat het traject opnieuw van start en gaat de inschrijving weer open. 

Wil je als eerste hierover bericht ontvangen en je kunnen inschrijven met de beste voorwaarden? Schrijf je dan - geheel vrijblijvend - in op de interesselijst via de knop onderaan deze pagina. 

Ik ontmoet je graag, tot gauw!

"Vanaf het begin af aan had ik het vertrouwen dat ik bij Elise terecht kon. Zij heeft me enorm gesteund. Het storende gevoel van minderwaardigheid dat ik had, zit me simpelweg niet meer dwars bij de dingen die ik wil doen. Ik ben Elise heel erg dankbaar voor haar geduld, dat ik mezelf mocht zijn en dat ze er steeds voor me was."

Ervaringen van anderen

Al ruim 30 deelnemers gingen jou voor. Hier lees je enkele ervaringen:

"Ik wist niet dat ik me ook zó kon voelen. Wat een verademing; ik heb zoveel meer ruimte voor mezelf. Mijn energiebalans is beter en ik voel me mentaal sterker dan ooit."
 

Welkom!

Elise Posma | coaching energie Utrecht
elise posma - claudia 2.png

Het is mogelijk om met meer rust, helderheid en energie in het leven te staan. Echt. Ook voor jou!

Fijn dat je er bent!

Mijn wens is dat we in een wereld leven waar jij je thuis voelt. Ontspannen, jezelf kunnen zijn. Vol vertrouwen jouw pad volgen en in de wereld zetten wie jij bent. En die wereld, die begint bij onszelf.

Toen ik 10 jaar geleden - na mijn studie Psychologie en de start van mijn werkende leven - zelf vastliep in het leven 'zoals het hoort' en op zoek ging naar antwoorden, kwam ik tot de ontdekking dat ik een hoogsensitief persoon ben. In die tijd was er nog weinig over te vinden en was de zoektocht naar de juiste begeleiding een moeilijke weg. 

Daarom ben ik zo blij dat ik nu, al die jaren later, mijn kennis uit mijn opleidingen als psycholoog en (HSP) coach, mijn ervaringen uit mijn coachpraktijk en mijn ervaringen in mijn eigen leven kan benutten om anderen te begeleiden in het leiden van een vrij leven. 

Veelgestelde vragen

Inschrijven interesselijst

Inschrijven op de interesselijst

Heb je interesse in het EASE traject? Schrijf je dan - geheel vrijblijvend - in op de interesselijst. Je ontvangt als eerste een mailtje wanneer de deuren weer opengaan voor inschrijving. En je krijgt dan de mogelijkheid je in te schrijven tegen de allerbeste voorwaarden.

 

Graag tot gauw! 

 

bottom of page