top of page
HSP coach

Jouw persoonlijke begeleiding 
Coaching voor een vrij leven
als (hoog)sensitief persoon

Je staat midden in het leven en je gelooft dat het mogelijk is om jouw leven zo te creëren dat het echt bij je past. Je verlangt naar meer plezier, energie, vrijheid en ontspanning. Meer ruimte voor de dingen die je écht graag wil.

 

Hier begeleid ik je heel graag bij. Je kunt bij mij in het EASE traject terecht voor HSP coaching - oftewel coaching rondom hoogsensitief zijn - en algemene life coaching. 

Fijn dat je er bent!

 

Twee gedroogde bladeren

Wanneer is dit iets voor mij?
 

Je hebt het gevoel alsof je tegen de stroom in beweegt. Je ervaart spanning, minder energie dan je zou willen of ontevredenheid. Of je voelt je overweldigd.

Je wil alles zo goed mogelijk doen, je voelt je verantwoordelijk en werkt steeds harder om alles voor elkaar te krijgen. 

Je staat vaak klaar voor anderen en merkt snel op wat anderen nodig hebben. Je bent gevoelig voor wat mensen om je heen van je vinden of verwachten.

Je onderneemt graag van alles. Dat is enerzijds leuk, maar anderzijds ga je regelmatig over je eigen grenzen heen.

Je vindt het lastig om bij jezelf te blijven​. Je weet soms niet goed meer wat je zelf wil. Je hebt behoefte aan tijd voor jezelf maar vindt het lastig dit te creëren. 

​Je hebt een diep verlangen om je leven zo in te richten dat je hart er sneller van gaat kloppen: zoals werk dat bij jou past, relaties die je vervulling geven of die ene droom realiseren. Maar iets houdt je tegen die stap te zetten.

Je verlangt naar een leven zoals het echt bij je past. Lekker in je vel zitten, energie hebben en de dingen kunnen doen die voor jou belangrijk zijn. 

"​Wat ik waardeer aan Elise als coach is de rust en het vertrouwen dat ze uitstraalt, waarmee ze mij op haar gemak stelt. Ze is oprecht geïnteresseerd in mijn verhaal en weet liefdevol en vol aandacht precies de juiste vragen stellen die mij enorm veel inzichten hebben gegeven."

Anne

Duinen en zee

EASE traject

Ervaar de versie van jouzelf waarvan je wéét dat die bestaat

Je wil meer helderheid, vertrouwen, rust en voldoening. Meer creativiteit en plezier. En meer vrijheid. Je weet dat je alles in je hebt om dat te realiseren. Maar je wil het niet langer allemaal alleen doen. En dat hoeft ook echt niet! Als coach op het gebied van hoogsensitief zijn en algemene life coach doe ik niets liever dan dit pad samen met jou te bewandelen.

Hoe fijn zou het zijn om je lekker in je vel te voelen. Dat het weer stroomt. Je weet wat je wil, kunt met meer gemak keuzes maken en zit minder 'vast' in je hoofd. Je voelt je meer ontspannen en kunt meer genieten. 

In jouw persoonlijke EASE begeleidingstraject zet je stappen in deze richting:

Je ontdekt wat voor jou belangrijk is en wat jij écht wil

Je weet hoe je jouw verlangen kunt realiseren 

Je leert met vertrouwen en gemak keuzes te maken 

Je kent jouw eigen grenzen en bewaakt ze beter

Je ervaart minder impact van de verwachtingen of gevoelens van anderen

Je leert technieken om overweldiging te voorkomen en weet wat je kunt doen als je toch overprikkeld raakt, waardoor jouw energie sneller herstelt

20210627_155213_resize_edited_edited_edited.jpg

EASE traject
Thema's

Verlangens helder maken
We maken heel helder wat je eigenlijk écht wil. Een betekenisvol leven leiden dat je voldoening geeft. Dat kan gaan om kleine of grote keuzes in jouw leven. We schrappen de ruis en komen weer terug bij wat er echt toe doet. Ruimte voor jezelf en meer contact met je gevoel of intuïtie.

Regie over jouw energie

Je ontdekt waar jouw aandacht heen gaat en hoe je die weer terugbrengt naar jezelf. Je leert om je energie beter te beheren en jezelf goed kunt beschermen en opladen. De sleutel naar (blijvende) ontspanning en een diepgewortelde rust.

Pleasen & verwachtingen

Je krijgt inzicht in waarom jouw aandacht gemakkelijk naar anderen gaat. Pleasen of jezelf aanpassen is straks niet langer jouw automatische reactie. Je leert loskomen van verwachtingen.

Keuzes maken

Je leert jezelf nog beter kennen als het gaat om keuzes maken. Je weet straks hoe je dit gemakkelijker kunt doen: de keuzes maken die écht bij je passen en goed voor je zijn.

Overtuingen & valkuilen

We kijken wat jou in de weg zit om te realiseren waar je zo naar verlangt. Wat ben je gaan geloven over jezelf en anderen? Je weet na dit traject wat ervoor zorgt dat je ‘vastzit’ of niet verder komt en wat je daaraan kunt doen.

Praktische toepassing

We werken steeds op twee lagen: de 'diepere laag' door - op een effectieve manier - te kijken waar bepaalde overtuigingen of patronen hun oorsprong hebben hebben en de 'bovenlaag': het praktisch toepasbaar maken in jouw dagelijkse leven.

Welkom!

Elise Posma | coaching energie Utrecht
elise posma - claudia 2.png

Het is mogelijk om met meer rust, helderheid en energie in het leven te staan. Echt. Ook voor jou!

Fijn dat je er bent!

Mijn wens is dat we in een wereld leven waar jij je thuis voelt. Ontspannen, jezelf kunnen zijn. Vol vertrouwen jouw pad volgen en in de wereld zetten wie jij bent. En die wereld, die begint bij onszelf.

Toen ik 10 jaar geleden - na mijn studie Psychologie en de start van mijn werkende leven - zelf vastliep in het leven 'zoals het hoort' en op zoek ging naar antwoorden, kwam ik tot de ontdekking dat ik een hoogsensitief persoon ben. In die tijd was er nog weinig over te vinden en was de zoektocht naar de juiste begeleiding een moeilijke weg. 

Daarom ben ik zo blij dat ik nu, al die jaren later, mijn kennis uit mijn opleidingen als psycholoog, HSP coach en algemene life coach, samen met de ervaringen uit mijn coachpraktijk en uit mijn eigen leven kan benutten om anderen te begeleiden in het leiden van een vrij leven. 

"Vanaf het begin af aan had ik het vertrouwen dat ik bij Elise terecht kon. Zij heeft me enorm gesteund. Het storende gevoel van minderwaardigheid dat ik had, zit me simpelweg niet meer dwars bij de dingen die ik wil doen. Ik ben Elise heel erg dankbaar voor haar geduld, dat ik mezelf mocht zijn en dat ze er steeds voor me was."

EASE traject
Begeleiding

Persoonlijke coachsessies

In 5 individuele coachsessies werken we samen aan datgene wat voor jou belangrijk is op dit moment. Dit maken we aan het begin van het traject helder. In de sessies hebben we gesprekken met elkaar en werken we met oefeningen zoals korte meditaties en visualisaties. We werken op de combinatie van gedachten (mindset en overtuigingen), emoties en jouw energie.

Live webinars

 

Er zijn 8 live online masterclasses waarin we samen diepgaand en concreet aan de slag gaan met de thema's van dit traject. Je kunt ook jouw vragen stellen. De masterclasses zijn aanvullend op de persoonlijke coachsessies.

Oefeningen en technieken

 

Tussen alle sessies door, heb je toegang tot oefeningen en technieken die aansluiten bij wat jou ondersteunt. Denk aan korte meditaties, visualisaties en praktische oefeningen voor jouw dagelijkse leven. We zorgen ervoor dat de oefeningen bij je passen en effectief gericht zijn op jouw coachvraag. 

Ervaringen van anderen

Vele deelnemers gingen jou voor. Hier lees je enkele ervaringen:

"Ik wist niet dat ik me ook zó kon voelen. Wat een verademing; ik heb zoveel meer ruimte voor mezelf. Mijn energiebalans is beter en ik voel me mentaal sterker dan ooit."
 

Praktisch

Antwoorden op jouw vragen

Inschrijven interesselijst

Meer weten?

Heb je mogelijk interesse in dit waardevolle traject? Je bent heel welkom!

Hieronder schrijf je je - geheel vrijblijvend - in op de interesselijst en ontvang je een berichtje wanneer het traject opnieuw van start gaat (naar verwachting na de zomer 2024).

 

bottom of page